Cijena i ponuda montažnih kuća

| July 21, 2011 | 0 Comments

Cijena i ponuda montažnih kuća na prostoru Hrvatske prema nekim procjenama, montažne kuće trenutno zauzimaju do 5% ukupne stambene izgradnje. Iako je ovaj postotak još uvijek vrlo nizak, pogotovo u usporedbi sa zemljama Europske unije, tržišni udio montažnih kuća u zadnjih desetak godina neprestano raste, posebno među mladom populacijom.

Na ovaj tip izgradnje posebno rado se odlučuju mlađe obitelji, ekološki svjesne i dobro informirane o suvremenim tendencijama u stanogradnji.
Montažne kuće nisu jeftine kuće, iako se često reklamiraju kao takve, što stvara zabunu među kupcima. Prosječno, izgradnja montažne kuće do visokog “roh-bau” nivoa stoji od 350 do 450 eura po metru kvadratnom, zavisno o debljini zidova, uključenim radovima i drugo. Gradnja po principu “ključ u ruke” ima širi raspon cijena: od 550 do prosječno 750 eura, s time da gornja granica ovisi o cijeni materijala koje bira sam kupac.

Završni radovi u vlastitom aranžmanu mogu stajati od 150 eura/m2 na više. Treba napomenuti da odstupanja od tipskih projekata znače i odstupanja od cijene koja mogu ići i do 50 eura po kvadratu. Kuću poskupljuju dodatni uglovi, neobični kutovi, niše, razvedeni krovovi itd.
Montažne kuće od masivnih drvenih trupaca stoje od početnih 300 eura/m2 za “roh-bau” izvedbu, do početnih 500 eura/m2 za potpuno finaliziran objekt.

Pod pretpostavkom da se koriste jednako kvalitetni materijali, montažna kuća je u startu oko 10% jeftinija od zidane. U obzir treba uzeti i činjenicu da je montažna kuća spremna za useljenje u roku od 2 mjeseca, dok se zidana kuća gradi od 6 mjeseci do godine dana.

Ukoliko ste u tom roku podstanar, montažna kuća je i do 20% povoljnija opcija od klasične gradnje.
Veliki dio montažnih kuća dostupnih na našem tržištu ne proizvode se u Hrvatskoj već se uvoze i prodaju preko tvrtki zastupnika. Stoga se dio kupaca odlučuje na direktan uvoz montažne kuće, posebno iz Bosne i Hercegovine ili Srbije, te tako postiže određenu uštedu. Ipak, treba naglasiti da na nisku istaknutu cijenu dolaze troškovi prijevoza i carine, a tu je i određeni rizik, prisutan kod ovog tipa poslovanja.

Cijena i ponuda montažnih kuća

Cijena i ponuda na tržištu montažnih kuća • Članci | webgradnja.hr
www.webgradnja.h…

Detaljni pregled članka “Cijena i ponuda na tržištu montažnih kuća“: Prema nekim procjenama, montažne kuće trenutno zauzimaju do 5% ukupne stambene

Montažne kuće – istine i zablude • Članci | webgradnja.hr
www.webgradnja.h…

Niskoenergetska montažna kuća, izvedena po principu “ključ u ruke” prosječno

Montažne kućecijena – EuroEkoDom.hr
www.euroekodom…

EUROEKODOM.hr – Montažne kuće | Stambeni objekti | Poslovni objekti | Stanovanje.

Montažna kuća – Forum.hr
www.forum.hr/sho…

17 ožu 2008 – Učitaj ponovno ovu stranicu Montažna kuća Ima li tko kakvih iskustava s njima: cijena, kvaliteta, trajnost, garancija, izolacija.

MONTAŽNE KUĆE GORIČKI d.o.o. – Cijene montažnih kuća
www.montazne-ku

MONTAŽNE KUĆE GORIČKI d.o.o., MONTAŽNE KUĆE GORIČKI d.o.o, montažne kuće.

MONTAŽNE KUĆE GORIČKI d.o.o. – Naša ponuda i cijene
www.montazne-ku

MONTAŽNE KUĆE GORIČKI d.o.o., MONTAŽNE KUĆE, MONTAŽNE KUĆE GORIČKI.

Niskoenergetske Kuće – Montažne Kuće – DomusPlus – Kuće s Idejom!
www.domusplus.hr/

Tvrtka se fokusira na područja projektiranja, izrade i montaže montažnih kuća, Naprotiv, montažne kuće imaju mnoge prednosti, kao što su cijena i brzina

AMADIS d.o.o. – Montažne kuće ::. – .:: AMADIS d.o.o. – Montažne kuće
www.amadis.hr/mo

Montažne kuće, objekti. Opis radova i cijene · Tehnički opis · O nama · Kontakti. Vi se nalazite na: Naslovnica. Nemate dopuštenje za pregled.

Cjenovnik montažnih kućaMontažne kuće – Intal a.d. Milići

– [ ]

www.intal-milici.co…

montažne kuće – cenovnik Srbija pdf cene · montažne kuće – cenovnik Srbija doc cijene · montažne kuće – cjenovnik Srbija zip doc cene. Cjenovnik za HrvatskuTags: , , , , ,

Category: Nekretnine

Leave a Reply