Dugoročna vremenska prognoza za rujan 2011

| August 7, 2011 | 0 Comments

Dugoročna vremenska prognoza za rujan za razliku od svog prethodnika, mjeseca kolovoza, rujan se itekako razlikuje, kao prvi od jesenskih mjeseci, ima obilježja i ljeta i jeseni.
Najuočljivije razlike su u temperaturi, koja je za čak 4 stupnja niža nego u kolovozu, u kopnenim predjelima ona iznosi oko 16°C, na sjevernom Jadranu oko 19°C, dok se najtoplije vrijeme zadržava u Dalmaciji, gdje je srednja dnevna temperatura oko 21°C.

Sukladno temperaturi zraka, kreće se i temperatura mora, koja je na sjevernom dijelu Jadrana oko 20, a na južnom 22°C.
U rujnu su dani sve kraći, pa je i sunčeve svjetlosti sve manje, što direktno utječe na smanjenje dnevnih temperatura.
Vremenska prognoza za septembar 2011. Septembar ili Rujan ili  deveti je mjesec u godini. Njegovo latinsko ime september dolazi od riječi septem (sedam), a u doba Rimljana označavao je sedmi mjesec u godini.
Stranica koja pruža informacije o vremenskim uvjetima u razdoblju i do 10 dana unaprijed pa i za mesec septembar  je: www.weather.com, gdje ćete upisati grad koji Vas zanima, npr. Beograd (moguće je odabrati samo veće gradove) i nakon toga imate mogućnost pregleda prognoze sat po sat, trenutnog stanja, prognoze sa sutra ili za 10 dana unaprijed, itd. Cool
Statističke analize ukazuju da će mjesec Septembar/rujan u pogledu srednje temperature biti iznad višegodišnjeg prosjeka. Ukupna količina padavina bit će iznad višegodišnjeg prosjeka, koji za rujan iznosi 70 litara po kvadratnom metru. Vrijeme će biti dosta promjenljivo, sa intenzivnijim padavinama u trećoj dekadi mjeseca.
Mjesec septembar  prvi je od tri jesenska mjeseca (rujan, listopad, studeni), a klimatološka jesen počinje upravo s prvim danom mjeseca rujna. Službeni početak jeseni ove se godine očekuje 23. rujna u 5 sata i 9 minuta.

Dugoročna vremenska prognoza za rujan 2011 info

Dugoročna vremenska prognoza za Hrvatsku | OGLASNIK INFOTags: , , ,

Category: Vremenska

Leave a Reply